Verivärsked siinsed moeloojad pääsesid legendaarse moesõu finaali

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Susanna Belinda Kõgeli kollektsioon on inspireeritud etnograafiast. Modell Kaarel Kallas.
Susanna Belinda Kõgeli kollektsioon on inspireeritud etnograafiast. Modell Kaarel Kallas. Foto: Marianna Gunja

ERKI moe-show juured ulatuvad 1980ndate algusse, mil tolleaegsed kunstitudengid korraldasid publiku šokeerimiseks esimest korda teatraalse moeetenduse. “See on Eesti kontekstis väga eriline moesõu, on vähe disainiüritusi, mis pälvivad niisama palju tähelepanu,” ütles Anett Niine, üks neljast pärnakast, kes 43 seast jõudis moeetenduse finaali.

Kümneliikmeline rahvusvaheline žürii valis välja 17 silmapaistvat kollektsiooni, mis pääsevad 25. mail Eesti kunstiakadeemias lavale.

Veel jõudsid lõppvõistlusele Mariliis Niine kollektsiooniga “Trypo”, Susanna Belinda Kõgel rõivakollektsiooniga “The Myth of Three Sisters: Homewoods” ja Katrin Aasmaa autoriloominguga “Prosta kapusta”.

“Sinnapääs on minule kui noorele disainerile suurepärane võimalus jalg ukse vahele saada,” kommenteeris Anett Niine, kelle rõivakogu “Weawe” valmis koostöös Liisi Tammega. Talle pole valituks osutumine veel kohale jõudnud. Enda arvates tunneb ta ilmselt tõeliselt rõõmu siis, kui kõik kudumid on 25. mail modellide seljas ja laval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles