Kultuuri- ja sporditöötajate alampalk seoti keskmise sissetulekuga

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu välisvaade.
Pärnu keskraamatukogu välisvaade. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu sidus linna kultuuri- ja spordiasutuste töötajate palga alammäära pärnakate keskmise sissetulekuga, samal põhimõttel arvestatakse Pärnu haridus- ja hoolekandeasutuste töötajate palka.

Eelmainitud töötajate palga alammäär sõltub tuludeklaratsioonide põhjal arvestatud Pärnu linna maksumaksjate üle-eelmise aasta keskmisest sissetulekust, mida nimetatakse baasmääraks. 2017. aastal oli pärnakate keskmine sissetulek 1020 eurot.

Pärnu linna kultuuri- ja spordiasutused on linnagalerii, keskraamatukogu, linnaorkester, Tõstamaa rahvamaja, Audru kultuuri- ja spordikeskus, Seljametsa rahvamaja, Paikuse spordikeskus.

Kultuuri- ja spordiasutuste juhtide põhipalk korrutatakse baasmäära koefitsiendi 1,2ga. See teeb juhtide tänavuseks põhipalgaks 1224 eurot.

Pärnu keskraamatukogu kõrgharidusega raamatukoguhoidjate töötasu alammäär on 98 protsenti üle-eelmise kalendriaasta baasmäärast ehk 999,60 eurot.

Osa keskraamatukogu töötajaid täidab maakonnaraamatukogu töötajate ülesandeid. Nende miinimumpalk sõltub kultuuriministeeriumi ja teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooni vahel kokku lepitud üleriigilisest kultuuritöötajate palga alammäärast, mis praegu on 1300 eurot.

Kultuuri- ja spordiasutuste kõrgharidusega muu kultuuri- ja sporditööga seotud spetsialisti töötasu alammäär on 80 protsenti baasmäärast ehk 816 eurot.

Linnaorkestri kõrgharidusega loominguliste töötajate palga alammäärad on järgmised: produtsendil 100 protsenti (1020 eurot), kontsertmeistril 75 protsenti (765 eurot), orkestrandil-kontsertmeistril 65 protsenti (663 eurot), orkestrandil-solistil 62 protsenti (632,40 eurot) ja orkestrandil 60 protsenti (612 eurot) baasmäärast. Kõrghariduseta töötaja miinimumpalk võib olla kuni 15 protsenti madalam.

Kultuuri- ja spordiasutuste muude töötajate palga alammäär on kõrgharidusega spetsialistidel 75 protsenti (765 eurot), kõrghariduseta spetsialistidel 65 protsenti (663 eurot), keskastme spetsialistidel, keskharidusega spetsialistidel, kantselei- ja teenindustöötajatel ja oskustöölistel 55 protsenti (561 eurot) baasmäärast ning abipersonalil valitsuse kehtestatud töötasu alammäär (540 eurot).

Asutuse juhil on õigus määrata lisatööülesannete täitmise eest kuni 50 protsenti lisatasu ja ajutiselt puuduva töötaja asendamise eest kuni 50 protsenti asendatava või asendaja palgast. Samuti võib ta määrata ühekordseid toetusi, preemiaid ja tulemustasusid.

Muudatusi rakendatakse selle aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles