Harri Kullas avas Inglismaal MMi punktiarve

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu motoklubi esinumber Harri Kullas tegi MM-debüüdi Inglismaal Matterley Basini rajal.
Pärnu motoklubi esinumber Harri Kullas tegi MM-debüüdi Inglismaal Matterley Basini rajal. Foto: Rauno Kais

Motokrossi maailmameistrivõistluste teisel etapil Inglismaal Matterley Basini rajal kihutasid Eesti sportlastest kiireimate tsiklite MXGP klassis Pärnu motoklubi esindav Harri Kullas ja Sõmerpalu klubi esinumber Tanel Leok.

Kvalifikatsioonis oli meie meestest parem Kullas, kes ületas lõpujoone 15. kohal. Sõidu alguses kukkunud ja viimasele kohale langenud Leok tegi tugeva sõidu ja oli lõpuks 22.

Esimese finaalsõidu algfaasis kuulusid eestlased kolmandasse kümnesse, kuid hakkasid ring-ringilt kohti parandama. Leok teenis sõidu lõpuks 13. ja Kullas 19. koha punktid. Teise sõidu lõpetas Leok 16. ja Kullas 17. kohal.

Etapivõidu saavutas MM-sarja liider itaallane Antonio Cairoli, teise pjedestaalikoha hõivas sloveen Tim Gajser ja kolmas oli prantslane Gautier Paulini. Leok oli kahe sõidu kokkuvõttes 14. ja Kullas 20.

“Nädalavahetus algas hästi, kui laupäeval sain eelsõidus hea stardi ja suutsin 15. koha välja sõita,” rääkis MMi edetabelisse esimesed kuus punkti kogunud Kullas.

“Pühapäeval ei läinud nii hästi, avasõit algas lootusrikkalt, aga siis tegin palju vigu ja käisin korra rajalt väljas. Lõpuks võtsin ennast kokku, tõusin paar kohta ja teenisin mõne punkti. Teises stardis pääsesin paari esimese kurviga kenasti esi-15 hulka ja enamiku sõidust suutsin positsiooni hoida,” lausus Kullas. “Paraku tuli kolm ringi enne finišit mootorisse võõras hääl sisse ja ma pidin hoo maha võtma. Nagu hiljem selgus, oligi mootoris mõni jupp katki. Positiivne on, et suutsin sõidu ajal head kiirust hoida.”

Maailmameistrivõistluste kolmas etapp sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Hollandis Valkenswaardi rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles