Pärnu šotlane: Brexit kärbib võimalusi reisida

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotimaalt pärit Andrew Ernest Watson Weightman-Pilve pere ja kodu asuvad Pärnus ning Brexitit ta eriti ei pelga. Kui aga Šotimaal peaks taas korraldatama iseseisvusreferendum, oleks ta sõltumatuse poolt, et Šotimaa võiks astuda Euroopa Liitu.
Šotimaalt pärit Andrew Ernest Watson Weightman-Pilve pere ja kodu asuvad Pärnus ning Brexitit ta eriti ei pelga. Kui aga Šotimaal peaks taas korraldatama iseseisvusreferendum, oleks ta sõltumatuse poolt, et Šotimaa võiks astuda Euroopa Liitu. Foto: Mailiis Ollino

Šotimaalt pärit Andrew Ernest Watson Weightman-Pilv jõudis Eestisse armastuse tiivul: tal on siin abikaasa ja lapsed. Ajasime juttu nädal tagasi, kui Briti peaminister Theresa May saavutas Brüsselis kokkuleppe, et brittidel on valida lahkumiseks 12. aprilli ja 22. mai vahel. Üleeile hilisõhtul hääletas Briti parlament Brexiti uueks tähtajaks 12. ap­rilli.

“Mõistagi puudutab Brexit mind isiklikult. Olen väga tänulik Eesti valitsusele, et Brexiti korral minu õigused siin eriti ei muutu. Teised Euroopa ­riigid ei ole nii lahked. Britannia pole väga hellitanud seal elavaid eurooplasi, sestap olengi tohutult tänulik Eesti võimudele, kes on meile asjaajamise teinud nii kergeks ja valutuks,” lausus Weightman-Pilv.

Ometi hakkab tal muudesse riikidesse reisides vaja olema viisat, sest ELi vaba liikumine ei puuduta enam britte. “Mul kaob võimalus hüpata laevale ja sõita Soome või Rootsi, aga see pole probleem,” jäi mees siiski positiivseks. Pigem tõi ta esile vanemaealiste mure: Briti pensionärid, kes elavad Eestis, kaotavad tervisekindlustuse ja peavad soetama erakindlustuse. ­“Mina töötan, maksan makse ja minu tervisekindlustus jääb samaks.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles