Pildid: Toris tuleroaks langenud maja peremees jõudis viimasel hetkel aknast välja hüpata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hilisõhtul põles Toris maani maha elamu, mille eakas peremees jõudis vaid tänu erksale unele aknast välja hüpata ja pääses kergete põletushaavadega.

Päästeamet sai eile hilisõhtul kell 22.22 väljakutse Tori alevikku Muraka teele, kus oli süttinud ühekorruseline palkmaja. Päästjad kustutasid lausleekides põlenud ehitise ja kaitsesid kõrvalhooneid süttimast. Hoonesse sisenesid suitsusukelduslülid.

Majaperemees oli suutnud omal jõul väljuda, kuid vajas kiirabitöötajate abi ja ta toimetati haiglasse kontrolli.

Tulekahju saadi kontrolli alla pool tundi enne keskööd. Palkmaja oli selleks ajaks tules peaaegu maani maha põlenud.

Täna ennelõunaks olid viimasedki söed kustunud ja majast järel vaid riismed. Päästeameti eksperdid olid õnnetuspaigal ja uurisid, millest tulekahju alguse võis saada.

Toris Muraka teel hävis tules elamu.
Toris Muraka teel hävis tules elamu. Foto: Meelis Kalme

Eakas majaperemees Heino, kes oli tulnud päästeametnikega koos majast järele jäänut vaatama ja võimalikke põhjuseid selgitama, ütles, et hing jäi sisse ainult tänu kergele unele. “Ma magasin juba,” ütles ta. “Tundsin imeõrna lõhna. Polnud justkui suits, aga oli ka. Ei saanud õieti aru midagi.”

Heino ärkas kohe üles ja kuulis esikust mingit häält. Kontrollima minnes lõi leek talle kohe vastu nägu, misjärel läks kiireks. “Mul ei olnud aega riideid võtta. Panin niisamuti, poolpaljalt kohe aknast välja. Naabrimees nägi ja tõi mulle riideid,” rääkis tänulik mees ja lisas, et üks kohale tulnud tublidest päästjatest andis ümber veel villase teki.

Mis tuleroaks langenud riismetest saab, ei osanud Heino veel öelda. “Paras kütteks teha, kuiv püstpalk,” pakkus ta varianti. Kahju ei piirdu aga üle poole sajandi Heinole koduks olnud maja hävimisega: tuleroaks langesid kogu vara, riided ja kuigipalju rahagi. “Aga jumal tänatud, hing on sees,” sõnas ta.

Hoone süttimise täpsed põhjused selguvad menetluse käigus, kuid kohapealse hinnangu kohaselt sai tulekahju alguse elektrisüsteemist.

“Päästeameti mõte oli see, et juhtmed väsisid ära ja kuskilt hakkas sädet lööma. Aga köögis olid mul tuttuued juhtmed pandud,” ohkas Heino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles