Riik jagab suuremad summad teele ja muuseumile

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Internet

Tuleval nädalal riigikogus viimasele lugemisele jõudva 2012. aasta riigieelarvega tulevad Pärnumaale suuremad summad Pärnu ümbersõidu ja muuseumi ehitamise lõpetamiseks ning Voltveti pargile.

Peale selle on riigieelarvesse kirjutatud raha Pärnu jõe paisudele kalapääsude rajamiseks, Voltveti mõisa peahoone maalingute taastamiseks, Pärnu veevarustuse ja kanalisatsiooni uuendamiseks, Järvi festivalile, väikesaarte hulgas Kihnule laeva soetamiseks ja tegevustoetus Kihnu muuseumile ja Pärnu linnaorkestrile.

“Riigieelarve kolmas lugemine on 7. detsembril ja loodetavasti tuleb eelarvesse Pärnu asju rohkem sisse,” rääkis riigikogu liige Annely Akkermann.

Mitu objekti saab tuleval aastal raha kasvuhoonegaaside heitkoguste müügist, see raha tuleb investeerida energia säästmiseks. Pärnu maakonnas saavad sellest oma osa näiteks Pärnu haigla, Rääma põhikool, Vanalinna põhikooli võimla, maavalitsuse hoone, mõni päästedepoo, kool, lasteaed ja hooldekodu, tõi välja riigikogusse kuuluv Väino Linde.

Peretoetustes uuel aastal muutusi ei tule, küll tõusevad 1. aprillist pensionid keskmiselt 4,4 protsenti ehk 160 eurot aastas.

Maksukoormus jääb tänavusele tasemele. “1. jaanuarist kaob omavalitsustel võimalus kehtestada müügimaks või paadimaks,” rääkis Linde. “Alkoholiaktsiis tõuseb viis protsenti ehk liitrine viin kallineb umbes kolm protsenti. Tubakaaktsiis tõuseb kümme protsenti.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles