Urmas Hännile: “Eesmised helbitakse …”

Urmas Hännile
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea lossis astus eile ametisse riigikogu XIV koosseis. Nad valisid riigikogu esimehe ja kaks aseesimeest ning kuulasid ära Jüri Ratase avalduse valitsuse tagasi astumisest.
Toompea lossis astus eile ametisse riigikogu XIV koosseis. Nad valisid riigikogu esimehe ja kaks aseesimeest ning kuulasid ära Jüri Ratase avalduse valitsuse tagasi astumisest. Foto: Liis Treimann

Hiljutistel riigikogu valimistel enim hääli kogunud ja lootusrikkalt tulevikku vaadanud Reformierakonnal on nina norgus: loodetud naasmist Stenbocki majja vähemasti esialgu ei tule.

“Reformierakond võitis valimised ülekaalukalt, Keskerakond jäi teiseks,” kajastas Õhtulehe valimisblogi toimunut spordivõistlusena. Võttis olnu ­kokku kui mõõduvõtu, kus vastased madistasid matil või togisid teineteist ringis, et konkurendil selg prügiseks teha või saata ta ööbikuid kuulama.

Paraku pole riigikogu valimised spartakiaad, kus pjedestaalile tõusnud parimatele riputatakse kaela auraha. Samuti ei ole jutuks valimiste eesmärk selgitada sõnaosavaimad jutuveeretajad, ehkki antiikaja olümpiamängudel võistlesid poeedidki.

Demokraatia pidupäevaks tituleeritava ettevõtmise mõte on siiski muus: rahvas kui Eesti Vabariigis kõrgeima võimu kandja sõelub enda seast 101 kaaskodanikku, kellele usaldada järgmiseks neljaks aastaks seadusandlik võim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles