Sirle Matt: Kas koduaias võib siis lõket teha või ei?

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu linn on aia-ja haljastusjäätmete lõkkes põletamise keelanud, aga linnakodanik ei pruugi seda teada.
Pärnu linn on aia-ja haljastusjäätmete lõkkes põletamise keelanud, aga linnakodanik ei pruugi seda teada. Foto: Ants Liigus

Lihtne küsimus, aga vastust leida polegi nii hõlpus, isegi kui asutuste veebilehti läbi kammida, eeskirju lugeda ja ametnikelt korduvalt otse küsida.

Kogu riigis kehtivad lõkketegemise suhtes üldised tuleohutusnõuded, kui kaugel see peab asuma majast ja metsast. Peale selle ei luba keskkonnakaitsenormid lõkkesse panna olmeprahti: plasti, pakendeid, rehve. Kõik on arusaadav. Ent valla- või linnavalitsus võib seada lisapiirangud, näiteks keelata lõkketegemise koduhoovis üleüldse. Rangemad lisapiirangud on kehtestatud enamasti linnades, kus majad tihedalt üksteise kõrval.

Kui nüüd üks pärnakas soovib teada saada, millised lisapiirangud tuletegemise suhtes isegi oma maja hoovis tema kodulinnas kehtivad, siis Pärnu linnavalitsuse veebilehel “Heakorra” rubriigis pole sõnagi lõkketegemisest, niisamuti ei räägi tuletegemisest linna heakorraeeskiri. Sama lehe “Jäätmemajanduse” rubriigis ei leidu tuletegemise reeglite kohta Pärnu linna territooriumil ridagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles