Kas kõigile midagi või jääb Pärnu taas kuivale?

Andres Vaher
Copy
Märtsi esimesel päeval lõpetas Tartu Bigbank (sinises) poolfinaalis Pärnu lootuse Credit24 liiga tiitlile. Kuidas läheb nüüd?
Märtsi esimesel päeval lõpetas Tartu Bigbank (sinises) poolfinaalis Pärnu lootuse Credit24 liiga tiitlile. Kuidas läheb nüüd? Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Homme Tartus algav Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalseeria annab vastuse lihtsale küsimusele: kas suvepuhkusele minnakse teadmises, et kolmest tippmeeskonnast võttis igaüks kaasa ühe karika? Või jääb Pärnu taas tühjade pihkudega?

Kui mullune hooaeg kuulus jäägitult Saaremaale, siis tänavu läks Credit24 liiga tiitel Tartusse ja kodune karikas saarlastele. Viimastel nädalatel võimsasse hoogu sattunud Pärnul on nüüd võimalus ka end võitjate nimistusse kirjutada. Viimati tõstsid suvepealinlased trofee pea kohale kolme aasta eest, kui triumfeeriti nii Balti liigas kui ka Eesti karikasarjas.

«Pean mõlemat treenerit sõbrameheks ning tunnen ka paljusid Pärnu ja Tartu mängijaid. Ootan eelkõige kõva andmist ega ole kummagi poolt. Aga jah, teatud mõttes oleks ilus, kui kõigile jääks niivõrd haarava hooaja lõpuks midagi näppude vahele,» rääkis Saaremaaga pronksiseerias madistava Rakvere meeskonna peatreener Andres Toode kulladuellile mõeldes.

«Väga viisakas ju oleks, kui nii läheks,» muigas pärnakate juhendaja Avo Keel seepeale. Kuid teatas siis Tartu meeskonna nimisponsorile viidates: «Aga pankur on pankur. Ma ei jää lootma sellele, et liigkasuvõtjad meiesugusele lihtrahvale mõtlema hakkaks.»

Tartu võib rõhuda pikemale pingile …

Tartlaste juhendaja Andrei Ojamets uskus, et karikavõit andis hoolealustele rahu ja enesekindlust. «Aga kaks karikat on ju ikka parem kui üks. Usun meeste ambitsioonikusse. Kindlasti pole meil mõtteis Pärnule midagi kinkida või nende elu lihtsamaks teha. Vastupidi, soovime võimalikult kiiresti võitjatena suvepuhkusele pääseda,» kuulutas Ojamets, kes klubihooaja järel pühendub Eesti naiskonnaga EM-finaalturniiriks valmistumisele.

«Mulle hirmsasti meeldib ennustada, kuigi tavaliselt panen viltu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles