Kalev Vilgats: Suveks valmistu aegsasti (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Rüütli tänava kivisillutis ei taha meie ilmastikus kaua kesta. Natuke lapiti seda mullu sügisel ja põhjalikum kivide asendamine toimus äsja kevadel.
Rüütli tänava kivisillutis ei taha meie ilmastikus kaua kesta. Natuke lapiti seda mullu sügisel ja põhjalikum kivide asendamine toimus äsja kevadel. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud aastal läks nii, et tõeline suvesoe jõudis Pärnusse mai esimesel nädalal. Tusameelsest talvest ja mossis kevadest tüdinenud linlased tõttasid esimesi rannamõnusid nautima. Mere ääres avastati, et rannaala polnud hooajaks kaugeltki valmis. Mäletan neid pahaseid telefonikõnesid toimetusse.

Sel aastal jääb üle randa hooldavat osaühingut Kesklinna Pargid ettenägelikkuse eest kiita. Mine tea, ehk juhtubki tänavugi nii, et tegelik rannahooaeg algab enne 1. juunit ja kui on võimalik aegsasti valmistuda, siis miks mitte.

Märkimisväärseid torme sügistalvisest ajast justkui ei mäletagi, aga meie madalal rannaalal piisab tugevamatestki tuultest, mis liiva valesse kohta viivad ja laudteed ära räsivad. Nüüd on aega parandustööd ette ära teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles