Noored pillimängijad noppisid üleriigilisel konkursil rohkelt hõbedat

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flöödimängija Tuuli Põldvee pälvis lisaks hõbediplomile Eesti teatri- ja muusikaakadeemia üliõpilaste eripreemia.
Flöödimängija Tuuli Põldvee pälvis lisaks hõbediplomile Eesti teatri- ja muusikaakadeemia üliõpilaste eripreemia. Foto: Carine Isand

Eesti muusikakoolide liidu iga-aastasel kuni 19aastaste parimate noorte instrumentalistide konkursil saavutasid Pärnu linna ja maakonna õppurid tänavu mitu kõrget kohta ja võitsid eriauhindu.

Esimeses vanuserühmas said oma pillikategoorias teise koha fagotimängija Kaisa-Maria Kurg ja pianist Milana Zotovych Pärnu muusikakoolist ning trompetist Ally-Emely Lensment Pärnu-Jaagupi muusikakoolist, kellele anti ka üle Eesti muusika- ja teatriakadeemia eripreemia. Samuti märgiti ära Pärnu kunstide maja klaveriõpilane Maria Beljavskaja ja Pärnu-Jaagupi kooli trompetimängija Mathias Kruusmann.

Teises eagrupis hinnati hõbedavääriliselt linna muusikakooli metsasarvemängijat Maksim Petrovi ja flötist Tuuli Põldveed, kes ühtlasi pälvis Eesti muusika- ja teatriakadeemia üliõpilaste auhinna. Samuti toodi hea esinemise eest esile flöödimängija Mark-Oliver Miljan.

Kolmandas kategoorias saavutas teise koha Pärnu muusikakooli flöödiõpilane Elise Pähkel. Kolmanda koha pälvisid veel saksofonist Martin Järmut ja Vändra kooli metsasarvemängija Berit Loidap.

Neljandas vanuserühmas sai hõbeda pianist Oleksiy Kostin. Pronksivääriliselt hinnati aga kahte metsasarvemängijat: Lihula kunsti- ja muusikakooli õpilast Samuel Kastepõldu ja Vändra kooli kasvandikku Marii Eliise Lumijõed. Peale selle märgiti ära trompetist Laura Lepik.

Pärnu muusikakooli õppejuhataja Maarja Talts tõdeb, et tunnustust väärivaid õpilasi leidub tegelikult rohkem, kui riiklike konkursside nimekiri näitab. Samuti võib mõnes pillirühmas valitseda niivõrd tihe konkurents. Vahel veab alt lavanärv või haigestumine. “Aga tänavu kevadel kõrgetele kohtadele pääsenud õpilased on kindlasti oma kohta väärt. Eelkõige väärivad tunnustust tublid ja südikad õpetajad, kes konkursi kadalipu üldse ette võtavad,” märkis Talts.

Karikad antakse parimatele üle konkursi lõppkontsertidel Tartu ülikooli aulas ja Tallinna Mustpeade majas homme ja ülehomme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles