Tartu ülikool otsib peresid, kus on mitu põlvkonda vilistlasi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema

Rahvusülikooli 100. aastapäeva tähistamiseks soovib Tartu ülikool jäädvustada vilistlasperede ja ülikooli ühise teekonna. Selleks palutakse endast teada anda vilistlastel, kelle perest on aegade jooksul alma mater’i lõpetanud mitu inimest.

Ligemale 400 tegutsemisaasta vältel on TÜ lõpetanud mitusada tuhat inimest ja ülikoolis on õpitud pere- ja põlvkondade kaupa. Et mõista ja avastada, kuivõrd põimunud on Eesti suguvõsad ja ülikool, oodatakse vilistlasi panema juubeliaasta veebilehel kirja kõik oma pere liikmed, kes on lõpetanud TÜ.

Juubeliaasta veebilehel on võimalik üles märkida oma pere eri põlvkondade esindajad, kes on õppinud TÜs – nii tekib veebiülevaade vilistlasperede kohta. Samuti saab samas panna kirja oma perekonna loo, kus võiks jutustada näiteks sellest, kes ja millisel ajal ülikoolis õppis, miks valiti õppimiseks just TÜ, millised olid õppimis- ja elamistingimused, kuidas õppetöö käis ja kuidas veedeti vaba aega.

Kõik lood antakse üle TÜ muuseumile, neist värvikaimad avaldatakse pere nõusolekul ja ühe perekonna loost tehakse rahvusülikooli juubeli puhul videoklipp.

Rahvusülikooli 100. aastapäeva tähistatakse terve aasta jooksul kogu Eestis paljude üritustega. Juubeliaasta kulmineerub detsembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles