Silvia Paluoja: Süüdimatu tegevus maanteede ääres

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majaka küla juures Häädemeeste vallas ulatub prügilaam maanteeameti paigaldatud liiga väikeste prügimahutite tõttu juba eramaale.
Majaka küla juures Häädemeeste vallas ulatub prügilaam maanteeameti paigaldatud liiga väikeste prügimahutite tõttu juba eramaale. Foto: Urmas Luik

Hommikul sordib asjalik vares Pärnu kunagise linnapea Oscar Brackmanni büsti lähedal pargis prügi, tuuseldab kastiavas ja loobib noka vahele kõlbmatu taara laiali. Vares on tark lind ja sellepärast on ta pilt jäätmekäitlusfirma Paikre logolgi. Pargikoristaja viibutab vaagu poole sõrme ja too kaob lähima põlispuu suunas. Paari minuti pärast on luud prahist üle käinud ja silmariivav sodi tööletõttaja silmist kadunud.

Paraku ei kao prügi silme alt igal pool nii kiiresti. Mis veel hullem: kahejalgsed sulgedeta isendid aitavad selle kuhjumisele kaasa. Üldjuhul siis, kui pole võimalust paber-, plast-, plekk- või mis iganes taarat sortida või prügikasti suruda. Üks selliseid hämmastavaid näiteid ei jää riigi lõunapiirist kaugele, vaid kümmekond kilomeetrit Ikla kantiinist siia- või Häädemeeste teeristi tanklast sinnapoole. Mõlemas on prügikonteinerid ja euroopalikud WCd, aga Majaka küla teeveer, põllumaa ja metsaalune, kraav ja selle võsastunud perv näevad välja nii, et enne sinna sattumist võtke vähemalt palderjani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles