Urmas Hännile: Matsid, marss tagasi kooli!

Urmas Hännile
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikas inimene ei solva teisi, ütleb aastakümneid kehtinud Iina Aasamaa koostatud raamat “Käitumisest”. Pildil Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Martin Helme.
Väärikas inimene ei solva teisi, ütleb aastakümneid kehtinud Iina Aasamaa koostatud raamat “Käitumisest”. Pildil Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Martin Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Masendav, millise matslikkusega võimu järele küünitavate erakondade lipukandjad üksteist avalikkuse ees tümitavad. Tegemist peaks ju olema inimestega, kelle järgi joonduda.

Paraku on äärmiselt raske võtta eeskujuks kedagi, kelle põhiargument väitluses oponendiga on lapsik “kill-koll, ise oled loll”.

Kui president Kersti Kaljulaid ütles XIV riigikogu avaistungil Eestis valitsevat väärtuste kriisi, vääratas ilmselt ta keel. Oleks meil tõesti väärtustega püstihäda, mis riigiema sõnu uskudes väljenduda põhiseaduses kirjeldatud vabaduste ja väärtuste kaitsjate ründamises ja naeruvääristamises, peaksid korrakaitsjad rabama palehigis. Ehk kui riigis on midagi lahti, tuleb hakata kinni panema, nagu Vladislav Koržets aastate eest õpetas. Kahjuks pole kuulda, et isamaa türmide umbes 3000 koikukohta oleks riigikukutajaid täis istutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles