Pärnumaal teedel liiguvad õppusele suunduvad sõjaväekolonnid

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa teedel sõidavad kahel päeval Lätis Adaži polügoonil Gungniri õppusel osalevate üksuste kolonnid.
Pärnumaa teedel sõidavad kahel päeval Lätis Adaži polügoonil Gungniri õppusel osalevate üksuste kolonnid. Foto: Paul Poderat

Laupäeval ja pühapäeval sõidavad Pärnumaa teedel Lätis Adaži polügoonil Scoutspataljoni õppusel Gungnir osalevate üksuste kolonnid.

Kolonnid liiguvad Lätti marsruudil Tapa–Mäo–Paide–Pärnu–Ikla–Kadaga.

Järgmisel nädalal algab Adaži polügoonil õppus Gungnir, kus pataljon kontrollib kompanii taseme lahinglaskmistega oma üksuste valmidust.

Üle nädala kestva õppuse esimeses faasis lähevad üksused koos masinatega homme ja ülehomme Eestist Lätti. Õppuse aktiivne faas algab 23. aprillil, kui nelja päeva jooksul harjutatakse lahinglaskmistel soomusjalaväekompaniide kaitse- ja ründetegevust.

Kaitseväe masinapargist on õppusele kaasatud Scoutspataljoni lahingumasinad CV-9035, soomustransportöörid Sisu ning pioneeri- ja sillatank. Belgia kontingent viib Adažisse lahingumasinad Piranha ning pioneeri- ja sillatanki. Õppusest võtab osa ligikaudu 500 Eesti ja üle 100 Belgia kaitseväelase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles