Tassike teed Valgevene kunstnikega linnagaleriis

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Näituse avajate seas olid Minski kunstipalee juht Aleksander Zinkevich (vasakul) ja kunstilaboratooriumi juht Aleksei Kornilov.
Näituse avajate seas olid Minski kunstipalee juht Aleksander Zinkevich (vasakul) ja kunstilaboratooriumi juht Aleksei Kornilov. Foto: Alar Raudoja

Rahvusvahelise kunsti laboratooriumi vahendusel näeb mai keskpaigani Pärnu linnagaleriis kunstnike majas Valgevene uue põlvkonna kunsti. “Tassike teed ­mere ääres” laotab vaataja ette kuue autori teosed, milles väljendub nii austus oma maa traditsioonilise koolkonna vastu kui uudne lähenemine.

Valgevene realistliku maali koolkonda esindab Yulia Matsuro, kes saab inspiratsiooni ümbritsevast ruumist, luues maali- ja graafikatehnikas väljendusrikkaid üldistusi. Loodu­sesse sügavalt armununa on tema teosedki poeetilised.

Alexander Domanov ühendab oma loomingus tehnilised oskused ja filosoofilise allteksti. Muu hulgas taaselustab ta natüürmordi. Domanovi pildid kannavad edasi vanade Euroopa meistrite käekirja, olles samal ajal läbi imbunud müstilis-dramaatilisest energiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles