Sisukord
Uudised
Paberleht

375 toitu ootavat suud ehk Kuidas töötab haigemaja köök

3 min lugemist
Pärnu haigla suurköök maja all, kulpi keerutab dieetkokk Tiiu Aluste. FOTO: Mailiis Ollino

Pärnu haigla toitlustusosakonna juhataja Leida Koor on nagu sümfooniaorkestri dirigent, kelle juhatusel tuleb pillidest õige hääl välja, sest patsiente toitlustab kümme kokka, pagar, seitse abitöölist, tehnoloog ja 18 toidujagajat.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Teenindavaid osakondi on Ristiku tänavas 16, kuid kokad väljastavad eineid veel Ravi tänava kuude osakonda. Selles suures koosluses teab igaüks kohustusi ega jäta midagi kahe silma vahele, sest klientuur jaguneb ravi eripära järgi. Trauma, ortopeedia, naised, lapsed, sünnitus, kirurgia, nakkus, sise, psühhiaatria – nii on kirjutatud steriilses köögiosas sooje­nevate termokärude küljele. Nende kärudega viivad osakonna toidujagajad road kohale ja serveerivad patsientidele.

“Täna on sööjaid koos Ravi tänava hooldushaiglaga 375,” silub Koor laual lahti pika tabeli.

24.04.2019 26.04.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto