Parim klienditeenindaja ja müügikorraldaja õpivad Pärnus

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnus selgitati välja parim noor klienditeenindaja ja müügikorraldaja.
Pärnus selgitati välja parim noor klienditeenindaja ja müügikorraldaja. Foto: Kädi Põllu

Eile Pärnus Port Arturi kaubanduskeskuses toimunud klienditeenindaja ja müügikorraldaja võistlusel panid oma teadmised ja oskused proovile kutsekooliõpilased kõikjalt Eestist. Erakordselt edukad olid Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) noored, kes kahe eriala kuuest poodiumikohast hõivasid koguni neli.

Klienditeenindaja eriala parimaks tunnistati PKHK õpilane Marili Orro ja kolmandaks tuli tema koolikaaslane Sirli Mode. Teine koht läks Tallinna tööstushariduskeskusesse.

“Hommikust saati oli närv sees,“ kirjeldas oma emotsioone Orro. “Kui võistluse esimene osa oli möödas, oli natuke kergem, aga samal ajal oli kõige raskem, müügisituatsiooni osa veel ees. Arvasin, et seal ei läinud mul nii hästi. Kui oli teine ja kolmas koht välja öeldud, tekkis mul kurbus, et äkki ma ei saagi esimeseks. Kui aga öeldi minu nimi, ei suutnud ma seda uskuda. Kokkuvõttes oli tore ja pingeline võistlus. Olen oma saavutusega rahul.“

Müügikorraldaja võistlusel võitsid esimese ja teise koha PKHK õpilased Maria Koos ja Helen Paju. Kolmanda koha hõivas Tartu kutsehariduskeskuse õppur.

“Kaubanduse valdkonna võistlusi korraldatakse aastast 2000. Võistlus annab tagasisidet võistlejatele ja õpetajatele: millisel tasemel ollakse ja kas suund, kuhu minnakse, on õige,” sõnas PKHK-poolne korraldaja Kaie Pärn. “Peale võistlusmomendi on selle päeva eesmärk populariseerida kaubanduse erialasid ja kutsekoole. Pärnule lõppes tänane päev väga heade tulemustega ja näitab seda, et me liigume õiges suunas ning meie meeskond teeb ühise eesmärgi nimel palju tööd.”

“Soovin tänada ja kiita kõiki osalejaid ning nende juhendajaid. Usun, et sellised kokkusaamised tugevdavad kogukonnatunnet inimestes, kellele meeldib müügitöö,” lisas Pärn.

„Selle aasta võistlejate tase oli üllatavalt ühtlane, mis tegi žürii töö keerulisemaks,“ täiendas hindamiskomisjoni esimees Expert Eesti OÜst Kaido Kaljuvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles