Pildid: hakkajad tüdrukud korjasid Seljametsa karjääri ümbrusest kilode viisi pralletajatest maha jäänud prahti

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Merli Ilm, Merilin Maass, Christina Rees ja Anita Tamm on oma viimast koolivaheaega nautivad abituriendid, kellele prügi metsa alla ladustamine on vastuvõtmatu. Nii otsustasid nad käed külge lüüa, et kaunis veekogu ümbrus ja metsaalune suveks korda saaksid.
Merli Ilm, Merilin Maass, Christina Rees ja Anita Tamm on oma viimast koolivaheaega nautivad abituriendid, kellele prügi metsa alla ladustamine on vastuvõtmatu. Nii otsustasid nad käed külge lüüa, et kaunis veekogu ümbrus ja metsaalune suveks korda saaksid. Foto: Erakogu

Muidu looduskaunis paik – Seljametsa karjääri äärne ala, mis on populaarne lõkkepidude koht, riivab silma prügikuhilatega. Neli Pärnu tütarlast – Merli Ilm, Merilin Maass, Christina Rees ja Anita Tamm – ohverdasid õhtupooliku oma koolivaheajast ja andsid enda panuse metsaaluse prügistvabaks saamisesse.

Merli Ilm sõnas, et on internetis väga tihti näinud postitusi olukorrast Seljametsa karjääri ümbruses. “Mul sai mõõt täis, kui nägin uut postitust "Märgatud24 Pärnus", ning otsustasin tegutsema hakata. Leidsin klassiõed, kes olid nõus aitama, ja nii me lõpuks selle ära tegime,” rääkis Ilm.

Seljametsa karjääri ümbrus.
Seljametsa karjääri ümbrus. Foto: Erakogu

Pärast paaritunnist koristamist tõdesid tüdrukud, et oma jõududega nad seda ala puhtaks ei saa. “Kogusime nii palju prügi kottidesse kui võimalik ja tassisime selle ühte kohta kokku, aga meie autosse ei mahtunud see kõik kuidagi ära. Loodame, et leidub mõni hea inimene, kes tuleks appi prügi ära viima,” kirjutasid tüdrukud sotsiaalmeedia postituses. “Ehk leidub veel häid inimesi, kes soovivad korras hoida nii kaunist kohta nagu seda on Seljametsa järv.”

Prahti oli nii maa peal kui all.
Prahti oli nii maa peal kui all. Foto: Erakogu

Kirjelduse kohaselt vedeles metsa all kõikvõimalikke pakendeid ja pudeleid, mis viitavad pidulistele. Samuti leidus seal tehnikaseadmeid, vaipu ja rehve.

Paari tunniga kogusid neiud kokku nii olmejäätmeid kui tehnikaseadmeid, vaipu ja rehve.
Paari tunniga kogusid neiud kokku nii olmejäätmeid kui tehnikaseadmeid, vaipu ja rehve. Foto: Erakogu
Kogu prügi ei suutnud neiud oma jõududega ära viia, seega, kel soov ja võimalus, saab abikäe ulatada.
Kogu prügi ei suutnud neiud oma jõududega ära viia, seega, kel soov ja võimalus, saab abikäe ulatada. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles