Turult korjati ohtlikud lelud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Terviseamet kõrvaldas sel sügisel turult neli Hiinas toodetud mänguasja ja kaks kosmeetikatoodet. Mänguasjadest osutusid ohtlikuks mängumobiiltelefon, ponidega mänguasjakomplekt (pildil), mänguhaamer ja väikelastele mõeldud kõristi.

Mobiiltelefoni müügilt kõrvaldamise põhjus oli helirõhutase, mis ületas lubatut üle 13 detsibelli, nii tugev heli võib tekitada lastel kuulmiskahjustusi.

Mänguasja My Little Pony komplektis olnud lillad ja valged hobused sisaldasid ülemäärases koguses ftalaate, mis pikaajalisel toimimisel võivad põhjustada sigivushäireid.

Mänguhaamer purunes testimisel teravate servadega osakesteks. Kõristi koosnes liiga väikestest osadest, mis lapse hingamisteedesse sattumisel võivad tekitada lämbumist.

Kosmeetikatoodetest kõrvaldati turult USAs toodetud juuksehoolduskomplekt ja Inglismaal valmistatud juuksevärv: mõlemad sisaldasid tervisele ohtlikke aineid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles