Jõululaadad panustavad omatehtud kaubale

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimub Pärnus mitu jõululaata, kus põhirõhk masstoodangu asemel ise valmistatud asjadel.

Pärnu vabakool kutsub kogu pere jõululaadale alates keskpäevast Pärnu Keskusesse. Vabakool on korraldanud jõulumüüke valdavalt koolisiseste pereüritustena juba kooli algusest peale, 1997. aastast alates, seekord kutsutakse laadale kõiki pärnakaid.

Müügiks pakutakse kodus tehtud tooteid, moose-hoidiseid, jõuludekoratsioone, lindude söögimaju ja muid enda valmistatud jõulukinke. Loteriis, kus iga loos võidab, lööb kaasa mitu Pärnu ettevõtet.

Avatud on meisterdamis- ja teematoad suurematele ning mängunurk väiksematele lastele, üles astuvad vabakooli õpilased ning külalisesinejad Pärnu huvikoolidest. Töötavad spordituba ja jõulufotograaf, saab kala püüda, jõulutaat räägib muinasjutte.

Heategevusliku laada tulu kasutatakse uute arvutite ostuks.

Pärnu Kaubamajakas tuleb laupäeval juba neljandat korda õpilasfirmade laat “Jäärmark”, mille eesmärk on anda noortele kogemusi. Ürituse korraldavad Ülejõe gümnaasiumi majandusklassi abituriendid.

Laada projektijuhi Kristina Baueri andmeil on registreerunud 25 õpilas- ja minifirmat, enamik neist Pärnust ja Pärnumaalt, peale selle Tallinnast, Raplast, Lääne- ja Tartumaalt.

Müüakse ehteid, kingitusi ja jõulukaarte, harivaid kaardi- ja lauamänge ja palju muud. Valitakse parima müügistrateegiaga õpilasfirma, publiku lemmik ja parim firmat või toodet tutvustav video.

Maarja-Magdaleena gildi meistrid ootavad jõululaadale Steineri aeda ja gildi majja. Rõhk pannakse omavalmistatud ehedatele kingitustele, kohal on taluturu kauplejad. Gildi majas on avatud kinkide meisterdamise töötoad. Töötab postkontor, saab ennast kaardi tarvis pildistada ja kohe tervituse sõpradele saata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles