Parim noortebänd annab tasuta tänukontserdi

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Hiljuti Eesti parimaks noortebändiks tunnistatud Sibyl Vane (pildil) annab homme noorte vabaajakeskuse klubis-kohvikus IN tasuta kontserdi.

“See pole vaid bändi võit, see tiitel tunnustab paljusid,” nentis Sibyl Vane’i laulev kitarrist ja lugude autor Helena Randlaht. “Meie ümber on olnud kogu aeg palju inimesi – perekonnad, sõbrad, toetajad ja inimesed, kes on meie muusikasse uskunud. Ennekõike tahamegi tänada neid, kuid oodatud on kogu Pärnu linnarahvas, kes tahab teada, millega me selle auhinna ära teenisime.”

Üritusel annab ansambel “Noortebänd 2011” võitjakarika hoiule Pärnu noorte vabaajakeskusele. “See on ühelt poolt tänu vabaajakeskusele, mille prooviruumides oleme poolteist aastat tööd teinud,” selgitas Sibyl Vane’i bassimängija Heiko Leesment. “Teisalt olgu see sümboolseks motivaatoriks ülejäänud ligi 40 bändile, kes selles majas koos meiega proovi teevad.”

Laupäevasel üritusel astub ansambel üles oma loomingu paremikuga.

“Meil on valmis umbes 20 lugu ja kuna üks meie võidetud auhindadest on loo salvestus ning muusikavideo tegemine, siis hea meelega vaatame, mis lugu rahva peal kõige paremini toimib,” tõstis kontserdilt saladuseloori trummar Mark Kostrov.

Sibyl Vane on üks Pärnu noorte vabaajakeskuses tegutsevatest bändidest, mis alustas tegevust poolteist aastat tagasi.

Randlaht ja Leesment musitseerisid varem koos alternatiivrokibändis John Stuart Mill. Kostrov tegutses varem trummarina kollektiivides Elav Legend ja Paradise Crew.

Üheks kontserdiks kogunenud bänd tundis ennast laval koos nii hästi, et koosluse jätkamine oli iseenesestmõistetav. Omavahel bluusi, poppi ja rokki segav Sibyl Vane alustas aktiivse kontserttegevusega sel aastal ja nad valiti rahvusvahelisse kultuurivahetusprogrammi “Show Europe. Show Belarus” Eesti muusika esindajaks.

Tänavu 25. novembril pärjati Sibyl Vane Tallinnas Von Krahli teatris tiitliga “Noortebänd 2011”.

Sibyl Vane’i tasuta tänukontsert algab noortekeskuses homme kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles