Lennufirmad on Pärnust huvitatud, kuid lennujaam ei vasta nõuetele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam.
Pärnu lennujaam. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lennufirma Flybe on näidanud üles huvi hakata lendama Pärnu ja Helsingi vahet, võimalikuks saab see aga alles pärast seda, kui Pärnu lennujaam saab korralikult rekonstrueeritud, mis läheb maksma vähemalt 10 miljonit eurot.

«Pärnu lennujaama tänane olukord on selline, et sinna ei olegi tegelikult raha pandud. Tööd, mida me iga aasta seal ette võtame, on olnud ainult hädapärased,» rääkis Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov, vahendab ERR Uudised.

Sakkov jätkas, et sisuliselt tuleb kogu Pärnu lennujaam rekonstrueerida, mis tähendab kogu maja renoveerimist, rajatulede paigaldamist, maandumissüsteemi ja meteojaama uuendamist ning teha terminal inimestele koos sinna juurde kuuluvaga.

Selliseid töid on Sakkovi sõnul võimalik rahastada Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ning kui raha saadakse, suudetakse ka Pärnu lennujaam muuta selliseks, et Flybe-taoline lennufirma saaks seal regulaarselt lennata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles