Norra politsei vahistas Piiroja juhtumiga seoses kaks inimest

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fredrikstadi kodustaadion.
Fredrikstadi kodustaadion. Foto: www.fredrikstadfk.no

Østfoldi politsei korraldas täna hommikul läbiotsimise Eesti jalgpallikoondislase Raio Piiroja endise koduklubi FK Fredrikstadi klubiruumides ning vahistas seal kaks inimest, vahendab VG Nett.

Teatavasti kahtlustab Norra maksuamet Piirojat maksupettuses.

VG Netti andmetel vahistati kaks endist klubi juhtfiguuri, kes olid seotud Piirojaga lepingu sõlmimisega - endine spordidirektor Morgan Andersen ja endine juhatuse esimees Bjørn Jensen.

Endise Norra jäähokikoondislase Anderseni jaoks pole see esimene kord politsei tähelepanu all olla – 2008. aastal mõisteti ta süüdi pettuses. Nimelt töötas Andersen aastatel 2005-2006 Oslo Lyni spordidirektorina ja sattus nigeerlase John Obi Mikeli üleminekusaaga keskmesse. Kohus mõistis Anderseni süüdi lepingu võltsimises, et ta saaks müüa Mikeli Manchester Unitedisse. Lõpuks siirdus Mikel hoopiski Chelseasse. Oslo kohus määras Andersenile aastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga.

Aastatel 2006-2008 töötas Andersen Fredrikstadi spordidirektorina, kuid lahkus ametist kohe pärast süüdimõistvat kohtuotsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles