Motosportlased tõid Põlvast viis auhinda

Joel Kukk
Copy
Krossiässad sööstavad rajale.
Krossiässad sööstavad rajale. Foto: Rauno Kais

Eesti motokrossisõitjate Top 200 karikasarja avaetapil kihutas Põlva külje all Rosma krossirajal 255 sportlast ja paremus selgitati üheksas arvestuses. Pärnumaa võidusõitjad teenisid ühe esimese, kaks teist ja kaks kolmandat auhinda.

Kõige võimsamate tsiklite MX A-klassis oli kahe sõidu kokkuvõttes kindlalt parim Tanel Leok (Sõmerpalu MK). Pärnu motoklubi noormees Jörgen Matthias Talviku lõpetas krossi seitsmendal kohal.

Harrastajate Top 200 karikavõistluste arvestuse kiireimas MX B-klassis võitis etapi Marttin Poljakov (Kagu MK), teise auhinna vääriliselt kihutas Sander Luik Pärnu motoklubist. Siim Rotmeister (Pärnu MK) oli 11., Aimar Platais (Tihemetsa MK) 18., Holger Värk (Pärnu MK) 21. ja Reiko Burket (Pärnu MK) 24.

C-klassis võitis esikoha Janis Kaljas Kohilast. Pärnakad Rauno Saia ja Urmo Limm ja teenisid etapil vastavalt kuuenda ja 11. koha. Tihemetsa krossimeestest oli Ken Robert Kõpp 12. ja Ilja Balabko 25. D-klassis võistlev Pärnu noormees Mattias Graumann tunnistas vaid soomlase Johannes Mikkola paremust ja kolmanda koha sai Kert Kikkas Sõmerpalu klubist. E-klassis pani oma paremuse maksma Aron Annerviek Pärnu motoklubist. Tihemetsa klubi sõitjatest oli Erik Ohakas 13., Kalmer Jürimäe 31., Jaanis Merila 37. ja Marko Moks 44. Pärnakad Kaur Kikas, Andreas Kool ja Janek Männik lõpetasid Põlva krossi vastavalt 40., 48. ja 55. kohal ning Paikuse klubi esindav Marek Trei sai 45. koha.

Õrnema soo võidusõitjate konkurentsis oli kiireim Kadri Ehamäe (Redmoto), võitjale järgnesid Teele Raja (HRC Eesti Racing Team) ja Loree Roots (Pärnu MK). Agnes Võsanurm kogus etapilt seitsmenda koha punktid.

Üle 40aastaste seenioride seas sai Aivo Rabbi Paikuse klubist seitsmenda tulemuse ja Marco Merits (Pärnu MK) oli 11. Kümme aastat eakamate võidukihutajate arvestuses sai Jüri Koger (Paikuse MK) 11. koha.

Quadracer'ite klassis võitis esikoha Martin Adamson (Redmoto),  teiseks tuli

Priit Järvloo (Sõmerpalu MK) ja kolmanda auhinna teenis Pärnu klubi värvides kihutav Joosep Eesmäe. Tihemetsa motosportlane Janno Oja oli seitsmes, Sander Lakiza ja Kardo Saarmann (mõlemad Pärnu MK) said vastavalt kaheksanda ja 11. koha. Külgvankrite võidukihutamise lõpetas Paikuse klubi ekipaaž Sven Pintšuk – Riin Päll 15. kohal.

Top 200 karikasarja järgmine etapp sõidetakse 18. mail Türil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles