Tudengid avavad tühjas majas klaasinäituse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pildil osa EKA klaasikunstitudengi Hevel Sarve teosest.
Pildil osa EKA klaasikunstitudengi Hevel Sarve teosest. Foto: Erakogu

Eesti kunstiakadeemia klaasikunsti kuus kolmanda kursuse tudengit sõidavad sel nädalal Pärnusse ja panevad homme õhtul tühjalt seisvasse majja A. H. Tammsaare puiestee 10 neljaks tunniks üles lõputööde näituse “Heinsaar Tammsaare puiesteel”.

Näitusel osalevad Salome Laev, Kristiina Väljamäe, Silja Raantse, Ksenia Beljajeva, Hevel Sarv ja Maris Maasikas-Korts ning neid juhendasid Kristiina Uslar ja Andra Jõgis.

Hoone avatakse külalistele üheks õhtuks, mille jooksul näeb kunsti ja kirjanduse sümbioosi skvottimas suvituspealinna unustatud soppides. Klaasikunsti vahendusel proovisid tudengid edasi anda neid küsimusi ja mõttekohti, mis tekkisid neis kirjanik Mehis Heinsaare loominguga semestri jooksul tutvudes.

Teosed küsivad: “Kas me teame, millest ja kui valjult linnud novellides laulavad, mida rebased luuleridade vahele peidavad ja milline on kirjanduslike lillede lõhn?”

Omapärase näituspaiga peale sattusid nad osalt ­tänu sellele, et Maasikas-Korts on pärnakas nagu juhendaja Jõgiski.

Heinsaare lühijuttudes on kirjeldatud sarnaseid kõrgete lagedega vanu ruume, seega sobib maja miljöö klaasikunstiteostega hästi kokku.

Klaasikunstiteoseid pääsevad huvilised majja vaatama kella 17st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles