Eurokandidaadid väitlesid, nöökasid ja naerutasid

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy

Majanduslehe Äripäev korraldatud Pärnu juhtimiskonverentsile “Muutu või sure” olid kutsutud väitlema Euroopa Parlamenti kandideerivate erakondade esindajad. Marina Kaljurand (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Andrus Ansip (Reformierakond), Lauri Hussar (Eesti 200), Riho Terras (Isamaa) ja Andrei Korobeinik (Keskerakond) vastasid kolmveerand tundi nii saalist tulnud kui debatijuhtide küsimustele. Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) esindama pidanud Jaak Madison oli hommikul vabandanud oma puudumist terviseprobleemidega ja parteil ilmselt polnud kedagi teist asemele saata.

Äripäeva ajakirjanik Birjo Must küsis kõigilt debateerijatelt, mida võidavad saalis viibivad juhid, kui neid valitakse Euroopa Parlamenti.

“Olete näinud mind tegutsemas nii raskematel kui kergematel aegadel, nii äridiplomaatias kui julgeoleku- ja kultuuridiplomaatias. Euroopa Parlamendis jätkan Eesti esindamist targalt, väärikalt ja nii, et te ei pea minu pärast häbenema,” vastas Kaljurand.

Ansip ütles saali naeru saatel, et Kaljurand oli öelnud täpselt need sõnad, mida tema tahtnuks öelda: “Te kõik teate, mida on minult mõtet oodata ja mida ei ole. Nagu olen kaitsnud Eesti ja teie huve, kavatsen seda teha edasi, kui mind valitakse.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles