Õnn ja ühtlus tõid kossutüdrukutele meistrivõistluste pronksi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pronksine Pärnu tiim.
Pronksine Pärnu tiim. Foto: Siim Semiskar / Korvpall24.ee

Eesti U18 neidude korvpallimeistrivõistluste pronksimatšis alistas Pärnu spordikool tasavägise lõpuga mängus KA Tallinna Kalevi 76:73.

Avaveerandi võitsid pealinlased 25:21. Võrdne matš jätkus ka teisel mänguperioodil, kui poolajale suunduti Kalevi 42:41 juhtimisel. Kolmandal neljandikul kvaliteetsemat mängu näidanud Pärnu neiud suurendasid enne otsustavat mänguperioodi vahe kaheksa punktini. 60:52.

Kalev jõudis kuus ja pool minutit enne normaalaja lõppu kolme punkti kaugusele (61:64), kuid Pärnu poolelt vastasid Triin Juurik, Helerin Kass ja Valeria Prede kolme järjestikuse tabava kaugviskega (73:61). Kalev polnud oma viimast sõna veel öelnud ja tegi omakorda kiire 9:0 vahespurdi (70:73). 

Kaks minutit enne mängu lõppu langes Pärnu poolelt viie veaga pingile liider Juurik. Kellale oli jäänud veel 40 sekundit, kui Diana Svedovskaja vabavise tõi Kalevi kahe punkti kaugusele. 75:73. Pärnu eksis rünnakul ja Kalevil avanes võimalus viigistada, kuid kaotas omakorda palli ja sellega oli rong läinud.

Kalevile said saatuslikuks kehv tabavus vabaviskejoonelt: otsustavatel momentidel realiseeriti kaheksast viskest kaks.

Võitjate parimana kogusid Juurik 23 punkti ja kuus lauapalli ning Prede 21 punkti ja kümme lauapalli. Kassi arvele jäi 11 silma. 

Pärnu peatreener Katrin Kallit tunnistas mängujärgses intervjuus, et matši lõpus oli neil omajagu õnne. "Väga heitlik mäng oli, aga võitis see, kellel lõpus närv rohkem vastu pidas. Meil langesid küll mitu põhimängijat otsustavatel hetkedel vigadega pingile, kuid meil on tegelikult väga ühtlane naiskond.“

Poolfinaalis kaotasid pärnakad 56:88 Audentese SK/TSK-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles