Kalev Vilgats: Valik paneb mõtlema (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Küsitlused näitavad, et Marina Kaljurand on populaarseim kandidaat Euroopa Parlamenti. Intervjuus Pärnu Postimehele ütles ta, et usub ainult neid numbreid, mis selguvad esmaspäeva esimesteks minutiteks.
Küsitlused näitavad, et Marina Kaljurand on populaarseim kandidaat Euroopa Parlamenti. Intervjuus Pärnu Postimehele ütles ta, et usub ainult neid numbreid, mis selguvad esmaspäeva esimesteks minutiteks. Foto: Konstantin Sednev

Täna-homme on veel võimalik Euroopa Parlamendi valimistel elektroonne hääletamine ja samal ajal toimub eelhääletamine kõigis valimisjaoskondades. Kes varem või arvuti abil valimist ei kasuta, neil on võimalik seada 26. mail sammud valimisjaoskonda. Postimehe küsitlusest selgus, et vaid 15 protsenti valimistel osalejaid teeb oma otsuse valimispäeval oma jaoskonnas, 58 protsenti e-hääletab, üheksa protsenti eelhääletab ja 19 protsenti ei lähegi valima. Tegelikult peaks minema, sest gallupite loodud pilt võimalikust lõpptulemusest on üsna segane.

Jälgisin reedel ligemale tunnikese Äripäeva juhtimiskonverentsil Euroopa Parlamenti kandideerijate debatti, millel räägitust põhilise püüdsin edasi anda laupäevases Pärnu Postimehes. Siis tabasin end mõttelt, et oleksime võinud ise ühe erakondade esindajate debati korraldada.

Debatil selgub see, mis kunagi ei tüki esile kandidaate intervjueerimisel: nende võimekus eri teemasid hallata. Intervjuud, mis on Pärnu Postimehes viimasel paaril kuul ilmunud, on iseenesest loetavad, aga kandidaatide tegelik haare ilmneb sageli just väitlusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles