Kevin Saar alustas Euroopa meistrivõistlusi edukalt

Joel Kukk
Copy
Kevin Saar.
Kevin Saar. Foto: Rauno Kais

Pärnu motoklubi värvides kihutav Kevin Saar võitis Ukrainas Bucha krossirajal quadracer’ite motokrossi Euroopa meistrivõistluste avaetapil esikoha. Kahel viimasel aastal Vana Maailma tšempioniks pärjatud Saar tuiskas esimeses võistlussõidus kindla liidrina finišisse, tema lähimad jälitajad Zdenek Polaceki Tšehhist ja poolakas Roman Gwiadza kaotasid meie mehele üle minuti.

Teises sõidus suutis valitsev Euroopa meister Saar taas oma võimu demonstreerida. Lõpujoonel edestas ta lätlast Valerjis Kuzminsit ligemale 40 sekundiga ja kolmas oli norralane Christopher Tveran. Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid Saarele Kuzmins ja itaallane Patrick Turrini, kes mõlemas sõidus teenis neljanda koha punktid. Saare klubikaaslane Sander Lakiza lõpetas EMi etapi 13. kohal.

„Nädalavahetus Ukrainas läks suurepäraselt, nagu eelmisel aastal oli kohale tulnud väga palju pealtvaatajaid, kes elasid võistlusele häälekalt kaasa,“ rääkis Saar. „Bucha krossirada sobis mulle suurpäraselt ja 26kraadises kuumuses sain näidata oma head füüsilist vormi. Tegin mõlemas sõidus enam-vähem korraliku stardi, suutsin esimeste ringidega liidriks tõusta ja keskenduda vaid enda sõidule. Olen Euroopa meistrivõistlustega super hea alguse pärast väga rahul.  Suur tänu eestlastele, kes olid tulnud mulle kaasa elama! Eesti lippe raja ääres näha on alati tore.“

Quadracer’ite Euroopa meistrivõistlused jätkuvad 8. ja 9. juunil Kiviõlis koos külgvankrite MM-etapiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles