Kihnu reesuratas võttis appi moodsa tehnikavidina

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kihnu saare vaatamisväärsusi tutvustaval ringmarsruudil “Kihnu reesuratas” on objektid varustatud ruutkoodiga nii nagu mõisaaseme pärnade juureski.
Kihnu saare vaatamisväärsusi tutvustaval ringmarsruudil “Kihnu reesuratas” on objektid varustatud ruutkoodiga nii nagu mõisaaseme pärnade juureski. Foto: Taivi Vesik

Kihnu sadamast algab ja lõpeb saare nelja küla läbiv 23 kilomeetri pikkune ringmarsruut “Kihnu reesuratas”, mille paberil teejuhi asemel võib ratta- või jalgsimatkaja kasutada nutitelefoni, sest kultuuri- ja loodusväärtusi tähistavad viidad on sellest kevadest varustatud ruutkoodidega.

Ruutkoode kasutades saavad huvilised objektide kohta nuti­telefoni abil lisainfot. Koodid viivad retkelise otse vastava objekti alamlehele kas www.visitkihnu.ee või www.puhkaeestis.ee veebikeskkonnas.

“Sildid ruutkoodidega on paigutatud välisseinale või välisele infotahvlile või postile ja kõik, kellel on kas nutitelefon või ­tahvelarvuti, saavad koodi abil teada objekti loo või legendi ja muud huvitavat infot,” selgitas Kihnu abivallavanem Taivi Vesik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles