Eesti driftässad jahivad sel nädalavahetusel Pärnus Baltikumi meistrivõistluste kolmikvõitu

Postimees Sport
Copy
Mihkel Norman Tults
Mihkel Norman Tults Foto: Eesti Drifti Liit

Sel reedel ja laupäeval toimub Pärnu külje all Auto24ringil Balti Drifti Meistrivõistluste teine etapp «Summer Bash Baltic Drift Championship 2019». Võistluse raames selgitatakse välja ka Eesti, Läti ja Leedu meistrid.

Viimati tegid Eesti driftijad Ao Vaida, Mihkel Norman Tults ja Oliver Randalu ajalugu Riias toimunud Balti driftiliiga avavõistlusel «Baltic Drift Opening 2019» tuues koju kolmikvõidu 122 sportlase seas. Eesti driftiässad võitsid ülekaalukalt nii lätlasi, kes tavaliselt kodurajal väga tugevalt esinevad, kui ka väga häid sõite teinud leedukaid.

Viimased kolm aastat ei ole rohkelt avariisid põhjustanud Auto24ringil driftivõistlusi toimunud. Tänavu on rajal mitmeid muutusi, mis pakuvad adrenaliinirohkeid elamusi nii sõitjatele kui pealtvaatajatele. Pro-am klassi sõitjad sisenevad rajale kiirusega 100 km/h, pro klassi driftijate kiirus võib raja keskel küündida lausa 170 km/h.

«Nädalavahetusel on oodata suurepärast ilma, mis teeb võistlused kordades põnevamaks,”»räägib korraldaja Marko Opmann Eesti Drifti Liidust. Võrdluseks toob ta möödunud kuul toimunud Põhja-Euroopa Drifti Meistrivõistluste avaürituse Kehalas, kus tänu paduvihmale olid kiirused rajal küllaltki tagasihoidlikud ja kummivilistamist ei toimunud. «Nädalavahetuse kuumalaine toob Pärnusse kindlasti palju rahvast ja driftivõistlustele iseloomulikku melu,» lubab Opmann.

Võistlustulle läheb tiitlit kaitsma kahekordne Eesti ja Põhja-Euroopa meister Mihkel Norman Tults, kes tegi Kehalas tehnilise rikke tõttu avarii ning ei suutnud enam autot finaaliks tippvormi saada. «Lühidalt sai võistlusauto juhitavust võrrelda 1988. a Žiguliga,» kirjeldas Tults auto finaalieelset seisukorda. «Ees sõites lasin auto poole vahetusel otseks ja see sai saatuslikuks,» kommenteeris Tults Kevin Pesurile kaotatud tandemsõitu.

Nüüd on aga võistlusauto murekohad üle käidud ning auto taas võistlusvalmis. «Pärnus annan endast 110% ning midagi juhuse hooleks ei jäta,» lubab Tults.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles