Väikepoed ei peida alkoholi (11)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Suured ketipoed valmistusid seadusemuudatuseks aegsasti ja peitsid alkoholi seina taha või tõstsid riiuleid niiviisi ümber, et naps oleks silma alt ära.
Suured ketipoed valmistusid seadusemuudatuseks aegsasti ja peitsid alkoholi seina taha või tõstsid riiuleid niiviisi ümber, et naps oleks silma alt ära. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Läinud laupäevast jõustus seadusemuudatus, mille kohaselt peab alkohol kauplustes silma alt ära olema, ent väikepoodides pole uuendus enamasti muutusi kaasa toonud.

Õigupoolest ei ole kaupmeestele ette kirjutatud konkreetseid juhiseid, mil viisil vägijooke paigutada, et tarbija ei puutuks kaupluses nendega vältimatult kokku. Sestap tuleb poodnikel endil lahendus välja nuputada ja jääda ootama, et kontrollivatele ametnikele see passib.

“Ma lugesin kümme korda need (uued reeglid, S. M.) läbi, eest taha ja tagant ette, ja sain aru, et kui pole võimalik vaheseina 30–40 ruutmeetri peal teha, ei ole ju mõtet labürinti ehitada. Meil on kogu aeg olnud nii, et ­alkohol on leti taga. Kangemat ­alkoholi katsuda ei saa,” kõneles nii Treimanis kui Häädemeestel poodi pidav Ago Tähiste.

Häädemeeste poe suurus on umbkaudu 30 ruutmeetrit ja Treimani oma 80 ruutmeetrit. Tähiste meelest ei õnnestu sedavõrd väikese pinna peale napsi tarvis eraldi bokse ehitada, nagu seda on teinud suured ketikauplused.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles