Galerii: tuli läbis kultuurihälli Vändrat

Pärnu Postimees
Copy

Eile kella 11 paiku jõudis juubelipeo tuli Pärnjõe koolimaja õuele, kus Tori vald andis au üle Põhja-Pärnumaa vallale. Sel puhul esinesid Tori rahvamaja rahvatantsurühm ja Krõõt ja Kraaded. Samuti jõudsid kohale mõmmikud, kellega koos liikus tuli Vändra poole. 

Vändra gümnaasiumi hoovis andsid sealkandi õpilased kontserdi. Hiljem kõnniti üheskoos kalmistule, kus süüdati mälestusküünlad kultuuritegijatele. Põhja-Pärnumaa raamatukogu direktor Monika Jõemaa tõdes, et Vändras puhkab palju vapraid ja tegusaid isikuid. Laulu- ja tantsupeo Pärnumaa kuraator Alli Põrk ja Põhja-Pärnumaa vallavanem Jane Mets rääkisid meie seast lahkunud hingedega, nagu nad oleksid siin. "Hea sõber, ma loodan, et sul läheb hästi… ,” algas nii ­mõnigi austusavaldus.

Helilooja ja dirigendi Mihkel Lüdigi haual rääkis sealse muusikakooli direktor Toomas Toimeta mehe seosest laulupeoga. Kooli õpilased ja juhendajad esitasid kaks Lüdigi lugu: "Koit" ja "Veli hella vellekene". Kuigi Lüdig ise arvas, et tema panus muusikaajalukku ei olnud suur, kantakse tema kirjutatud lugusid ette tänapäevani. 

Ühtlasi tehti kummardus postipapale tema mälestusmärgi juures Vändra pargis. Seejärel liikus meeskond Lydia Koidula sünnikohta Kirikumõisa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles