Häädemeeste amburid tulid maailmameistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Teet Tagapere ja Ain Järvesaar.
Teet Tagapere ja Ain Järvesaar. Foto: Http://www.worldcrossbow.com/

Läinud nädalavahetusel väisasid Häädemeeste klubi amburid Saksamaal maailmameistrivõistlusi, kus saavutati hõbe- ja pronksmedalid. Koondiste arvestuses tuldi maailmameistriks.

Individuaalvõistlusel, kus lasti kahel päeval 45, 55 ja 65 meetri kauguselt märki, saavutasid Häädemeeste sportlased kaks medalit: Teet Tagapere oli 1561 silmaga hõbedal ja Ain Järvesaar 1516 punktiga pronksil. Austraaliast pärit võidumees Stuart Atkins kogus 1625 silma. Mõõtu võttis kaheksa sportlast.

Pärast seda toimusid eraldi duell-laskmised, kus eelneva võistluse tulemusel pandi amburid paaridesse ja kaotaja langes välja. Mõlemad pärnumaalased jõudsid poolfinaali ja läksid omavahel kokku. Seal saatis edu Tagaperet, kes alistas Järvesaare 86:83. Finaalis tuli paraku Tagaperel tunnistada avavõistlusel triumfeerinud Atkinsi 83:81 paremust. Pronksi teenis Järvesaar, kes alistas Austraalia esindaja Adrian Downesi 79:76.

Seenioride seas oli Jüri Kadastik avapäeval viies ja duell-laskmistes hõbedal.

Pärast, kui kahe võistluse tulemused kokku löödi, selgus, et Eesti tiim kooseisus Järvesaar, Tagapere ja Merike Kahk krooniti 4634 silmaga maailmameistriks. Viimasel päeval toimus koondiste võistlus, kus Eesti tiim vandus alla vaid Saksamaale ja sai kaela hõbemedalid.

Nelja medaliga naasnud Järvesaar tunnistas, et eestlastel läks väga hästi. Kui 2015. aastal lasti USAs isegi maailmarekordi väärilisi tulemusi, jäid nüüd tippmargid purustamata. “Seekord oli suhteliselt tuuline ilm ja tulemused võrdlemisi madalad,” selgitas ta. “Floridas lastud rekordid püsivad siiani.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles