Rainer Aavik: Kolmas sild seoks ­kesklinna tervikuks (3)

Rainer Aavik
Copy
2014. aasta Augustiunetuse ajal kogutud annetustega pani Pärnu Postimees aluse Pärnu kolmanda silla fondile.
2014. aasta Augustiunetuse ajal kogutud annetustega pani Pärnu Postimees aluse Pärnu kolmanda silla fondile. Foto: Urmas Luik

Milleks on Pär­nule vaja veel üht autosilda? Kindlasti selleks, et Ülejõe elanikud kiiremini kesklinna ja paljud pärnakad kiiremini haiglasse pääseks. Sildade vähesus on probleem, ent peamiselt on uut autosilda tarvis siiski selleks, et südalinn muutuks ­jalakäijasõbralikumaks ning liiklus jaguneks senise ja uue silla vahel.

Viimase 20 aastaga on kesklinnas toimunud suured muutused. Rüütli äritänav on kaotanud oma positsiooni jõe poole kerkinud kaubanduskeskustele. Tänu suuremale arendatava maa osatähtsusele ja lihtsamatele ehitus­tingimustele on Papiniidul eeliseid muinsuskaitseliselt väärtusliku kesklinna ees. Tiheda autoliiklusega Pikk tänav jaotab südalinna vanaks ja uueks osaks, mille vahel jalakäijatel on halb liikuda.

Kesklinna arengu huvides on vaja ühendusi parandada ning rõhutada selle ajaloolisust, jalakäijasõbralikkust ja kvaliteetset avalikku ruumi. Just nendest põhimõtetest lähtudes rekonstrueeritakse Kesklinna silda ja kavandatakse uut silda, pikendatakse Aia tänavat Laia tänavani, uuendati Iseseisvusväljak, kavandatakse kunstihoonet.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles