Mullu putsad varna riputanud Martin Vunk otsis jalanõud üles ja naasis vutimurule

Copy
Martin Vunk.
Martin Vunk. Foto: vaprus.ee

Kui mullu jaanuaris teatas kunagine Eesti koondislane Martin Vunk, et tema mängud on mängitud, siis nüüd osaleb keskväljamees Pärnu Vapruse treeningutel.

Poolteist aastat tagasi suurest jalgpallist loobunud 34aastase Vungi sõnade kohaselt võtab ta vutitreeninguid tervisespordina ja suuri sihte tal palliplatsil pole. “Trennis käin enda tervise huvides, tõsiselt ma mängima enam ei hakka. Olen treeneritega nii palju rääkinud, et võib-olla mängin mõnes kodumängus,” rääkis ekskoondislane.

Vungi jutu järgi ajab ta autokeemiaäri ja nii töö kui pere võtavad rohkelt aega. “Palju vaba aega mul ei olegi,” tõdes ta.

Jalgpall ajas vutimehe sõnutsi hamba taas verele ajapikku. “Millegagi tuleb ju tegelda ja jalgpall on olnud minu elustiil,” põhjendas Vunk valikut. “Ei ole suurt vahet, kas mängid palli või käid metsas jooksmas.”

Vapruse meeskonda sulandumine on Vungi jutu järgi läinud sujuvalt. “Treenerid on vanad tuttavad ja paljude mängijatega olen koos mänginud. Meeskonnas on palju noori, kellel kõrged sihid, aga kõik on tuttav,” ütles Vunk.

Pika pausi teinud vutimehe sõnade järgi on ta sportlik vorm väga hea. “Tugitoolis ma vahepeal istunud ei ole,” seletas ta. “Trennide tempoga jõuan kaasa minna ja sellega probleeme ei ole, ainult käimasaamine võtab natuke aega.”

Vapruse esiliiga meeskonna peatreeneri Taavi Midenbriti sõnutsi pole veel midagi kindlat, ent pigem hakkab 34aastane jalgpallur esindama Vapruse duubelmeeskonda, mis mängib Eesti teises liigas. Duubelrivistuse mängijaid saab kasutada esiliigas palliv esindusmeeskondki.

Pärnu jalgpalliklubist vutimeheks kasvanud Vunk mängis mulluse lõpetamisteate eel kolm hooaega linna esindusmeeskonna eest. Pärnusse tuli ta Indoneesia liigast Jakarta Persiast. Enne seda esindas Vunk kahel hooajal Nõmme Kaljut ja Sillamäe Kalevit.

Vunk on mänginud veel Kreekas Panachaiki meeskonnas, Küprosel Famagusta Nea Salamises, Rootsis Syrianskas ja mitmes Eesti meistri- ja esiliigaklubis. Kõige pikemalt, kaheksa aastat, esindas Vunk kohaliku liiga tippu kuuluvat FC Florat.

Vunk mängis Eesti koondises 67 matši ja lõi ühe väravagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles