Kommentaar: Osavõtlikkus aitab noori selgusele

Eha Paas
, Pärnumaa vabatahtlike keskuse ja “Hakkaja” projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eha Paas.
Eha Paas. Foto: PP

Nüüdseks saavutatu põhjal julgen öelda, et noorte kaasamine ja toetamine kogukonna poolt tõesti toimib. Mitu meie noort on just tänu mentoritele ja kogukonna inimestele leidnud uusi tutvusi, põnevaid väljakutseid ja mitu neist on isegi saanud otsese tööpakkumise.

Kõnealuses projektis on ka keerulise minevikuga noori, kellest osa on läinud pahuksisse seadusega, jätnud kooli pooleli, kellel on madal enesehinnang või puudub lähedaste toetus.

Minu arvates on just individuaalne, eelarvamustevaba ja sõbralik lähenemine aidanud noortel jõuda elus selgusele, tulla oma nelja seina vahelt välja. Projektiga pakutud võimalustest on enamik noori kinni haaranud ja nad saavad hakkama.

Seega, peale töötukassa ja omavalitsuste sotsiaaltöötajate töö saaks noorte tööturult kadumist vähendada nendega individuaalselt tegeldes, neid toetades ja usaldades.

Oma meeskonnas oleme jõudnud veendumusele, et Pärnumaale on vaja noorte töötute aktiviseerimiskeskust, mis jõuaks nooreni tema kodukohas, aitaks tal luua kontakte, näha võimalusi, kasvatada eneseusku ja tööharjumust. Loomulikult peaks selline keskus tegema pidevat koostööd töötukassa, kohalike seltside ja omavalitsustega.

Meeskonnaga töötame selle nimel, et projekti lõppemise järel jätkuks meie algatus juba noorte töötute aktiviseerimiskeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles