Pärnu naiste paarisaeru kahepaat kogus tippseltskonnas kogemusi

Copy
Grete Alttoa ja Greta Jaanson.
Grete Alttoa ja Greta Jaanson. Foto: Pärnu sõudeklubi / Facebook.

Poola sõudmise Mekas Poznanis käib maailmakarikasarja teine etapp. Eestit ainsana esindav naiste paarisaeru kahepaat sõudis nõrgimas finaalis ja jäi seal kolmandaks.

Noored pärnulannad Greta Jaanson (Pärnu sõudeklubi) ja Grete Alttoa (Pärnu sõudekeskus Kalev) valmistuvad alla 23aastaste (U23) maailmameistrivõistluseks ja peavad esmalt sinna kvalifitseeruma. Ponzanisse mindigi eesmärgiga sõudeliidu kehtestatud mudelaega sõitma ja end kogemuse kogumiseks maailma paremikuga võrdlema.

Avapäeva kahe sõidu resultaadid ei võimaldanud noorukestel sõudjatel enamat kui pääs nõrgimasse, D-finaali. Tänases sõidus pisteti rinda Hiina ja Norraga. Hiinlannade võiduajaks fikseeriti 7.34,4, Norra kaotas 1,19 ning viimaseks jäänud Eesti 4,25 sekundit.

Paatkonda treeniv Tatjana Jaanson nägi koha kiuste hoolealuste esituses häid noote. "Oma sõidu tegime ära. Kaotasime küll niisama vanale Hiina paarile, kuid vaid neli sekundit, mis pole paha. Saime end maailma paremikuga võrrelda ja teha tippkonkurentsis tugevaid starte. Teame nüüd selgemini, millised on meie nõrgad kohad, et edaspidi lahendusi leida,“ märkis Jaanson vahetult pärast võistlust oma Facebooki kontol. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles