Vastulöök “Ürgmehele”

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Palmiste.
Merle Palmiste. Foto: Marina Pushkar

Jan Uuspõld on aastaid mänginud ülimenukat komöödiat „Ürgmees“ ja Komöödiateater on lavale toonud naise vastulöögi sellele loole ehk “Kuidas dresseerida meest ehk ahvist inimeseks”.

Nimelt on Merle Palmistele vähemalt niisama vaimuka teksti kirjutanud „Vanade ja kobedate“ autor Peep Pedmanson, lavastanud aga ei keegi muu kui Andrus Vaarik.

Eesti rahvas saab kuulda kogu tõde sellest, mis siis ikkagi ahvist inimese tegi: kas töö või hoopis miski muu, millele viitab juba pealkiri.

Äratundmisrõõmu leiavad kindlasti nii paadunud teatraalid kui need, kes haruharva teatrisse satuvad. Laval on ju ikkagi Eesti seksikaimaks valitud ja mitmest seriaalist tuntud Merle Palmiste.

Pettuda igatahes ei tule, vaimustuda võib aga küll: niivõrd elulised ja mõistetavad on näited meie igapäevaelust, mis ette kantakse.

Palmiste mängib siin üksinda nii naisi kui mehi, aga ikka koomilises võtmes, nii et naerulihastele on korralik koormus garanteeritud.

Näitlejal on see juba viies kord Komöödiateatri sildi all esineda, varem on ta seda teinud muusikalis „Chicago“ (2004), komöödiates „Sanatoorium“ (2005), „Elu parim puhkus“ (2007) ja „Spioon Venemaalt“ (2009).

„Kuidas dresseerida meest“ etendub Pärnu Tervise kultuurikeskuses laupäeval, 17. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles