Päästjad avastasid ööklubidesse tehtud reidil suitsuanduri otsa tõmmatud kummikinda

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Ühes lõbustusasutuses oli suitsuandur kaetud kummikindaga, mida kindlasti teha ei tohi.
Ühes lõbustusasutuses oli suitsuandur kaetud kummikindaga, mida kindlasti teha ei tohi. Foto: Lääne päästekeskus

Möödunud nädala lõpus Pärnu söögikohti ja ööklubisid kontrollinud Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo inspektorid leidsid ühest lõbustusasutusest kummikindaga kaetud suitsuanduri.

Kummikinnas oli suitsuanduri külge kinnitatud kunagiste remonditööde ajal, et andur ei annaks valehäireid. Pärast remondi lõppu oli aga unustatud kinnas maha võtta. Ohutusjärelevalve büroo peainspektori Georg Kalde sõnutsi on selliseid asju varemgi olnud.

“Põhilised rikkumised ettevõtetes olid evakuatsiooniteedel esemete ladustamine ja tuletõkkeuste lahti hoidmine,” selgitas Kalde. Põlengu korral on tähtsaim hoonest turvaliselt väljuda ning kõikvõimalikud liikumist takistavad esemed koridorides ja trepikodades ei võimalda kiiret ja ohutut väljumist. Turvaline keskkond ja ohutu kodu peaks olema kõigi ühine eesmärk ja huvi.

Ehkki reidil tuvastati rida rikkumisi, oli üldmulje Pärnu lõbustusasutustest Kalde sõnutsi siiski hea. “Kontrollitud asutustest kaheksa olid täiesti korras. Positiivsed näited on Trahter Postipoiss, Puhvet Aptek, Öölokaal Kassa, Baar Üks Buss,” loetles Kalde turvalisusele rõhku panevaid asutusi. Seitse ettevõtet paraku ei olnud ohutusnõuetest korrektselt kinni pidanud.

Päästeametil on evakuatsiooninõuete rikkumiste suhtes endiselt täisleppimatus ja nende suhtes järeleandmisi ei tehta. “Hoone omanike või valdajate käitumine, mis seab ohtu hoones viibivad isikud, ei ole aktsepteeritav ja selle kohta alustame väärteomenetlust,” ütles Kalde. Selle reidi käigus algatati viis väärteomenetlust. Kokku kontrolliti 15 asutust.

Kontrollkäigul avastati, et uste ette on ladustatud kaupa.
Kontrollkäigul avastati, et uste ette on ladustatud kaupa. Foto: Lääne Päästekeskus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles