Aino Merila vihje viis sajandi leiuni

Copy
J. V. Jannseni käsikirjalise noodiraamatu tagaküljele on kleebitud ENSV Teaduste Akadeemia Riikliku Kirjandusmuuseumi kinnitus aastast 1947, et partituuri tekstis on Jannseni käekiri. 
J. V. Jannseni käsikirjalise noodiraamatu tagaküljele on kleebitud ENSV Teaduste Akadeemia Riikliku Kirjandusmuuseumi kinnitus aastast 1947, et partituuri tekstis on Jannseni käekiri. Foto: Erik Tikan

Kui ma 10. juuni hommikupoolikul auväärset klaveripedagoogi ja kunagist kontsertmeistrit Aino Merilat tema 88. sünnipäeval õnnitlema sõitsin, polnud mul aimugi, kui põnevaks see külastus kujuneb. Viisin proua Merilale kingituseks J. V. Jannseni 200 aasta juubelile pühendatud koondprogrammi, mille olin Tartust kaasa toonud. Proua Merila oli sellest väga põnevil ja nii pidin talle kõigest veelgi põhjalikumalt jutustama.

Ka sellest, kuidas ma pärast Loone Otsa näidendi «August Wiera tuleb Tartusse» esietendust viimasele Tallinna bussile tormasin. Selle peale hakkas vanaproua mulle jutustama lugusid oma ema vanaisast Jaan Pimasest, kes olevat olnud J. V. Jannseni Pärnu-aegne hea sõber. Jannsen käinud Pimasel Esplanaadi tänaval aeg-ajalt külas – koos musitseeriti ja arutati päevapoliitilisi probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles