Pärnakas Taavi Lindmaa õhutab lasteraamatuid looma

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnust pärit Taavi Lindmaa ja tema tiim jõudis ettevõtluskonkursil “Ajujaht 2012” 20 parema hulka veebikeskkonnaga JomyBooks, kus igaüks saab lasteraamatusse jutte kirjutada või tekste illustreerida.
Pärnust pärit Taavi Lindmaa ja tema tiim jõudis ettevõtluskonkursil “Ajujaht 2012” 20 parema hulka veebikeskkonnaga JomyBooks, kus igaüks saab lasteraamatusse jutte kirjutada või tekste illustreerida. Foto: Katrina Tang

Võistlusel “Ajujaht 2012” jõudis 20 finalisti hulka pärnakas Taavi Lindmaa osalusel asutatud veebikeskkond JomyBooks, kus igaüks saab lastele e-raamatuid luua.

Lindmaa sõnade järgi sai JomyBooks alguse “Garage48”-nimelisel üritusel Tartus, mida Eestis on korraldatud mullu aprillist ja mis nüüd on laienenud mujale maailmagi.

Üritusel osalejad peavad 48 tunni jooksul oma idee müügikõlblikuks realiseerima, näiteks valmistama arvutiprogrammi, internetiteenuse, mobiilirakenduse või muud säärast.

Ühel sellisel “Garage48” kohtumisel tutvus JomyBooksi meeskond, kuhu peale eestlaste kuuluvad lätlane ja soomlane, ja asus oma veebikeskkonda arendama.

Kevadel Tallinna ülikoolis interaktiivse meedia ja teadmuskeskkondade erialal magistrikraadi omandanud Lindmaa ütlust mööda on kõik tema neli tiimikaaslast infotehnoloogia või meedia taustaga ning igaühel idufirmas oma roll. Pärnaka peamiste kohustuste hulka kuuluvad turundus ja sotsiaalne meedia.

“Idee teostamisel on abiks olnud minu Pärnust pärit sõpruskond, keda keskkonna loomisel oleme heas mõttes ära kasutanud esitlusvideo monteerimisel, kasutajate uuringute tegemisel ja kujundusfailide loomisel,” räägib Lindmaa.

Ajujahi seekordsele konkursile laekus 300 mõtet, neist 20 tugevama äriidee hulka arvatud JomyBooks on lühidalt öeldes digitaalsete lasteraamatute loomise veebikeskkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles