Teisaldatavate kiiruskaamerate vaateväljas sai nädalaga trahvi 360 juhti (2)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Teisaldatavate kiiruskaamerate paigaldamise eesmärk on liikluse rahustamine ja seeläbi õnnetuste arvu vähendamine.
Teisaldatavate kiiruskaamerate paigaldamise eesmärk on liikluse rahustamine ja seeläbi õnnetuste arvu vähendamine. Foto: maanteeamet

Kuigi esimene mobiilne kiiruskaamera alustas Pärnu lähistel Tallinna-Pärnu maanteel tööd alles nädalapäevad tagasi, on praeguseks nendega trahv tehtud juba 360 juhile, kirjutab ERR.

Selle üle, kus kõige rohkem kiiruseületajaid tabatakse, politsei arvestust ei pea.

“Samuti ei avalda politsei mobiilsete kiiruskaamerate seniseid ega tulevasi asukohti, kuid eelkõige kasutatakse neid tiheda liiklusega mitmerealistel teedel, kus muidu pole patrullil liiklusrikkuja peatamine ja sõiduki tee ääres seismine ohutu,” ütles ERRile politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

PPA soetas kokku kaheksa kaamerat, mis leiavad kasutust nii mandri-Eestis kui ka saartel. 

“Võib olla hetki, kus kõik kaheksa kaamerat on töös, võib olla ka hetki, kus ei ole ühtegi. Me paneme need kaamerad vastavalt vajadusele,” selgitas Loigo ERRile.

Mobiilsed kiiruskaamerad annavad liiklusjärelevalve tegijatele võimaluse mõjutada tunduvalt suuremat hulka inimesi piirkondades, kus see varem võimalik ei olnud.

Politsei kasutab kaameraga töötades erinevaid töömeetodeid, eesmärgiga saavutada suurem mõju liiklusohutusele. Kiirust võib mõõta nii avalikult kui ka varjatult, teisaldatava või statsionaarse vahendiga. Kui siiani on automaatsel kiirusemõõtmistel kasutatud automaatkontrolli hoiatusmärki, siis mobiilse kaamera korral tuleb liiklejail valmis olla sellekski, et kiirust mõõdetakse eelnevalt hoiatamata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles