Eestlased jätsid Pärnu plaažil rahvusvahelisel rannavolleturniiril ühe võidukarikatest koju

Märt Pilme
, reporter
Copy
Rannavolle Pärnus.
Rannavolle Pärnus. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu rannas Ida-Euroopa võrkpalliassotsiatsiooni etapp lõppes Eestile suurepäraselt, kui Heleene Hollas ja Liisa Soomets krooniti naiste turniiri võitjaks. Meestest tulid esimeseks valgevenelased Aliaksandr Dziadkou - Pavel Piatrushka.

Reedel toimus kvalifikatsioonivõistlus, eile alagrupimängud, täna aga veerandfinaalid, poolfinaalid ja medalimängud.

Otse põhiturniirile pääsenud Hollas ja Soomets said poolfinaalis 2:0 jagu Ukraina paarist Kutniakova - Shumeiko. Veerandfinaalis alistati samuti 2:0 leedulannad Dumbauskaite - Zobnina. Finaalis olid Eesti duo vastaseks leedulannad Vytene Vitkauskaite - Urte Andriukaityte, kellest Hollas - Soomets 2:0 (22:20, 21:14) jagu said.

Võitjad tunnistasid, et esimene rahvusvahelise turniiri võit tuli neile üllatusena. "Algul oli eesmärk kindlasti teise päeva saada. Enne turniiri ei oleks end küll esikohale pakkunud, kuid mida mängud edasi, seda rohkem võimalik poodiumikoht tundus ja võiduhimu järjest kasvas," sõnasid mängijad. "See on meie esimene rahvusvaheline võit ja oleme väga õnnelikud. Tore oli kodupubliku ees mängida ja meil on hea meel, et hoolimata paduvihmast ja äikesest jäid pealtvaatajad meid toetama." 

Meeste turniiril jäi parima Eesti paari laeks veerandfinaal. Dimitri Korotkov - Mihkel Tanila kohtusid veerandfinaalis Venemaa duoga Kuvichka - Kislytsyn ja pidid vastu võtma 0:2 (15:21, 12:21) kaotuse.

Meestest jõudsid põhiturniirile pärnumaalastega mehitatud Timo Ander Lõhmus - Märt Tammearu, Kristo Kollo - Andrus Raadik ja Kaur Erik Kais - Rasmus Meius, kes paraku edasi ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles