Vägev vutiõhtu: Vunk naasis, vähiravifond sai suure toetuse, Vaprus võitis ja astus sammu tippliiga poole

Märt Pilme
, reporter
Copy
Martin Vunk naasis Vapruse eest platsile.
Martin Vunk naasis Vapruse eest platsile. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Jalgpalli esiliigas alistas Pärnu Vaprus 5:2 Kohtla-Järve Järve.

Paljudele Pärnu Rannastaadionile tulnutele avanes kindlasti üllatav vaatepilt, nähes platsil Martin Vunki. Oli ju ekskoondislane poolteist aastat tagasi putsad varna riputanud. Aga ei, nüüd on mees tagasi. Tema viimane matš oli 2017. aasta augustis, kui Vaprad Karud said samal staadionil veel kõrgliigas Nõmme Kaljult 1:6 kolaka.

Ehkki külalistel täna õnnestus 31. minutil Raivo Saare realiseeritud penaltist juhtima minna, oli juba kolm minutit hiljem tablool viik, sest Vungi antud nurgalöögi järel kõmmutas iluvärava Ronaldo Tiismaa. See oli talle tänavu juba 15. tabamus.

Teisel poolajal pani Vaprus marulise pressi peale ja väravahõngu oli tunda, kui mitmel korral oli tabamusele lähedal Tõnis Vihmoja. 52. minutil kandis pressing vilja, kui Tiismaa pani hea palli karistusalasse ja Kristen Saarts suskas selle väravasse.  

Kolm minutit hiljem sai Joosep Sarapuu juba kaerajaani tantsida, sest kaitsemängija lajatas karistuslöögijärgsest olukorras palli väravasse. 3:1!

Kohtla-Järvel oli kohe vastus olemas: kolm minutit hiljem kõmmutas Deniss Kulikov palli latist väravajoonele ja külalised nõudsid väravat. Vaprad Karud sellega ei nõustunud ja vaatasid äärekohtuniku poole. Kõva jääpurjetajana tuntud vutikohtunik Rasmus Maalinn suunas lipu keskjoone poole: värav loeb!

Pisut hiljem võeti kollase kaardi saanud Vunk pingile puhkama. Mõni minut hiljem ka Tiismaa, keda kimbutasid krambid. 

75. minutil võis Reno Mark karu kombel möirge välja lasta, sest lõi ilusa värava: karistusalas saatis ta esiti vastase kohvile ja seejärel kõmmutas palli võrku. 4:2!

86. minutil tegi 5:2 seisuks 16aastane ja vahetusest sekkunud Virgo Vallik, kellele see oli esiliigas teine värav.

Trilleris rohkem väravaid ei löödud ja Pärnu sai tabelisse ülitähtsad kolm punkti.

Esiliiga tabel.
Esiliiga tabel. Foto: jalgpall.ee

Tulevaks hooajaks pääseb otse Premiumi liigasse tabeli esimene. Selleks on suure tõenäosusega Tallinna Legion, kelle liikmed on mõista andnud, et nad võtavad selle võimaluse vastu. Üleminekumängudele, tippliiga eelviimasega, pääseb järgmine iseseisev klubi ehk FC Flora U21 esindus sellele ei pretendeeri. Suurimad nõudlejad sellele kohale ongi Vaprus ja Järve.

Ühtlasi tehti mängul head: Vapruse peasponor Coolbet panustas iga staadionile saabunud inimese pealt kolm eurot vähiravifondile Kingitud Elu. Pealtvaatajaid kogunes märkimisväärne 533, mis tähendas 1599 eurot. Peale selle tegi Coolbet iga Vapruse löödud värava pealt lisaannetuse: viis tabamust tähendas 1500 eurot. Kokku panustasid vapruslased, poolehoidjad ja sponsorid vähiravifondile koguni 3600 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles