Galerii: Pärnu muusikafestivali gala soojendas kunstigurmaanide südameid

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

Eile õhtul toimus kontserdimajas Pärnu muusikafestivali südantsoojendav muusikaline gala.

Muusikasõpradel avanes võimalus osa saada eelmiste festivalide jooksul publiku südame juba võitnute ülesastumistest. Gala kava oli seekord koostanud Erkki-Sven Tüür, kes on pühapäevani toimuva festivali resideeruv helilooja.

Nädalasel festivalil saavad huvilised nautida mitmekülgset ja külluslikku valikut etteastetest ja kooslustest, keda Eestis harva kohtab. Kokku esineb festivalil nädala jooksul kuni 300 maailma tippklassi kuuluvat muusikut ligemale 20 riigist.

Suvepealinna publikut rõõmustavad veel täna ja hommegi armastatud heliloojate looming ja muusikute maailmatasemel etteasted.

Tänasel Järvi akadeemia lõppkontserdil astuvad publiku ette maestro Neeme Järvi, Järvi akadeemia noorte sümfooniaorkester ja dirigeerimiskursuslased.  Akadeemia töötubades osalenud noortel talentide osalusel toimuvale kontserdile on veel üksikud pääsmed saadaval.

Homme tõmbab Euroopas märkimisväärseks orkestrifestivaliks tõusnud kontserdisari selleks aastaks joone alla kontserdimajas muusikafestivali lõppkontserdil, kus muu hulgas saab nautida ühe nüüdisaja vägevama bassi, harva kodumaale sattuva Eesti ooperilaulja Ain Angeri esinemist.

Gala kava koostas Erkki-Sven Tüür:
A. Bergi neli pala klarnetile ja klaverile
A. Weberni kuus bagatelli keelpillikvartetile
G. Ligeti kuus bagatelli puhkpillikvintetile
J. Sibeliuse "En saga" (seade septetile)
E. W. Korngoldi keelpillisekstett
Andmed: Pärnu muusikafestival

Galast tegi otseülekande ka Klassikaraadio ja seda saab järelkuulata SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles