Kristjan Kaunissaare: Tunniga Riiga, neli korda päevas Häädemeestele

Kristjan Kaunissaare
, Rail Baltica Eesti koordinaator
Copy
Foto: Liis Treimann

Liiklustihedus Pärnust nii Tallinna kui ka Ikla suunal kasvab kiirelt, rekade arv on 15 aastaga enam kui kahekordistunud. Praegu sõidab Pärnus Ehitajate teel 1700 ja Riia maantee – Paide maantee ristmikul 1860 rekat ööpäevas! Kui sarnane tempo jätkub, sõidab 15 aasta pärast Tallinna–Ikla maanteel 1700 veoki asemel rohkem kui 3000 veokit päevas.

Mure liiklusohutuse ja elukvaliteedi pärast on vaid osa põhjustest, miks Rail Balticu viimane avaliku arvamuse uuring näitas raudteeprojekti toetuse kasvu.

Üldistatult toetab nii Eestis kui ka Pärnumaal kiire raudteeprojekti elluviimist kuus inimest kümnest. Peamiste põhjustena joonistuvad välja kiire ja mugava Euroopa-ühenduse ootus ning majanduse arengu ja ekspordivõimaluste paranemine. Ülejäänud neli inimest kümnest pole kas projekti osas oma seisukohta võtnud või on veel mittepooldaval seisukohal. Nendelt neljalt kümnest uurisid Faktum & Ariko küsitlejad, mis paneks neid projekti osas arvamust muutma. Selgus, et ülekaalukalt kõige enam lähevad inimestele korda keskkonna- ja loodusküsimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles