Eesti Festivaliorkestrit ootab Carnegie Hall

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
«Mina tahan, et Eesti Festivaliorkester muutuks maailmakultuuri üheks osaks,» tunnistab Paavo Järvi lisades, et orkestri suurimaks missiooniks on Eesti tutuvustamine maailmale.
«Mina tahan, et Eesti Festivaliorkester muutuks maailmakultuuri üheks osaks,» tunnistab Paavo Järvi lisades, et orkestri suurimaks missiooniks on Eesti tutuvustamine maailmale. Foto: Kaupo Kikkas

«Oleme jõudnud niikaugele, et meid on kutsutud esinema Carnegie Halli,» lausub Paavo Järvi rahulolevalt. Eesti Festivaliorkestri kontsert ühes maailma olulisemas kontserdisaalis toimub 11. oktoobril 2020. aastal.

Järgmise aasta oktoobris planeeritav USA turnee on Paavo Järvi kinnitusel Eesti Festivaliorkestri tähtsaimaid verstaposte. Esiteks on see kontinent Järvi sõnul orkestril veel avastamata. Teiseks aga on Ameerika teistsugune ja natuke suletud maailm.

«Paljud püüavad, aga ei saa New Yorki, veel enam Carnegie Halli esinema,» teab Järvi. «Sest Ameerikas, New Yorgis on omad staarid. Mina olen Ameerikas olnud suure orkestri peadirigent (Ohio osariigis asuva Cincinnati orkestri muusikadirektor oli Järvi aastatel 2001–2011- toim) ja mind tuntakse. Aga minu Eesti tegemistest seal palju ei teata. Kui ka teatakse, siis päriselt uskumiseks – uskumiseks, et Eesti Festivaliorkester on erakordselt kõrge tasemega – on neil vaja meid kuulda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles