Raido Randmaa: Kes lagastavad parklaid?

Copy
Sageli on avalikud prügikonteinerid juba tühjendamisele järgmisel päeval uuesti täitunud, mis tähendab, et majapidamises mittevajalikku tuuakse kaugemaltki.
Sageli on avalikud prügikonteinerid juba tühjendamisele järgmisel päeval uuesti täitunud, mis tähendab, et majapidamises mittevajalikku tuuakse kaugemaltki. Foto: Ardi Truija

Igas majapidamises tekib prügi, mida saab sortida, lasta ära viia ja seejärel taaskasutada. Statistikaameti andmetel toodab Eesti majapidamine aastas keskmiselt 376 kilogrammi olmejäätmeid. Võrreldes ülejäänud Euroopa riikidega oleme ühed väiksemad prügitootjad. Seda enam tekitab hämmeldust, et endiselt viivad inimesed prügi nii metsa alla kui maanteeameti hallatavatesse teeäärsetesse parklatesse.

Tänavu juunis vedasime 38 parklast ära 18,4 tonni prügi. Kui iga kuu vedada sama kogus, teeb see aastas kokku 220 tonni. See on 585 majapidamise aastane jäätmekogus.

Oleme seisnud hea selle eest, et parklas puhata soovijad saaksid kasutada WCd ja oma soovitud marsruuti läbides visata ära sõidukisse tekkinud prahi. Oleme parklatesse paigaldanud kuupmeetrised prügikastid, sest väiksemad täitusid väga kiiresti. Tühjendame kaste kord nädalas, mis on tavapärane tühjendusgraafik väiksemate kortermajade puhulgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles